Forum   Pomoć Prijava Registracija  
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: PORTAL

Str: [1]   Dolje
  Ispis  
Autor Tema: Krizne godine braka  (Posjeta: 687 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
kika
Moderator
Diplomirani ovisnik o pisanju

« na: Lipanj 14, 2010, 13:55:59 »
OdgovorOdgovor

Prošlo je prvih nekoliko mjeseci ljubavnog zanosa nakon čega slijedi otriježnjenje u kojem ste otkrili kako je život u braku zapravo avantura kompromisa. U tom periodu otkrili ste sve vrline, ali i mane partnera od kojih vam neke idu opako na živce.

Ljubavna netrpeljivost posebno dolazi do izražaja u danima pretrpanim obvezama, danima kada su povećani poslovni izdaci te dani kada vam, ne biste vjerovali, bioprognoza predviđa razdražljivost. Kako izbjeći moguće konflikte koji mogu stihijski razarati temelje braka, te koje su to prijelomne godine kada prijeti opasnost od raskida?!

Čak kad je u pitanju tako jednostavna stvar poput promijene vremena, kad smo nervozni više nego obično, treba izbjegavati radnje koje smetaju partnera. Svi mi širimo svoju energiju na druge i tada ta kvaliteta emocija koju nosimo utječe na druge. Ponekad je kriva i kriza srednjih godina.Stoga je vrlo važno poznavati partnerove sklonosti kako bi se izbjegle napete situacije koje bi mogle čak i trajno narušiti vezu.recepta za idealan brak bez trzavica nema jer mnogi čimbenici i situacije utječu na bračnu atmosferu.

Prva bračna kriza koja može čak biti i prijelomna događa se već nakon godine dana braka kad se prestaje s idealizacijom partnera te se otkrije i ona druga njegova - nešto ružnija strana karaktera i navika.

Tada moramo biti zreli te spremni prihvatiti i tu drugu stranu. To je prvi test u realnosti, ako on dobro prođe slijedi drugo prijelomno razdoblje – rođenje djeteta. To je trenutak u kojem muškarci nisu više centar ženinog svijeta već je sva ženska pažnja usmjerena k tom malom biću. I tu se događa ta sljedeća kriza gdje se muškarci često osjećaju izolirano i zapostavljeno.

čak i nakon 30 godina bračnog staža može doći do prekida. To se najčešće događa, kaže, onog trenutka kada djeca odrastu i krenu svojim putem, a kuća ostane prazna. Upravo ta praznina, prazan prostor koji dvoje ljudi više ničime ne mogu ispuniti, također je razlog za razlaz.

- Kada zadatak koji smo imali tijekom svih ovih godina – djecu postavili na noge, nešto stekli, dolazi razdoblje u kojem se partneri ponovno moraju zbližiti i otkriti te zajedničke male stvari koje ih mogu zadržati do kraja. Može se javiti taj takozvani sindrom praznog gnijezda, kada partneri zaključe da više nemaju ništa za reći jedno drugome.

Usprkos uvrijezenom misljenju o tzv. "sedmoj godini braka" , najvise je raskinutih bracnih zajednica izmedju desete i cetrnaeste godine braka. Statistike kazu da se prsjecno razvodimo nakon 14 godina braka, medjutim ima i onih koji nisu izdrzali niti jednu godinu  u braku. Ne razvodi se samo "nezrela mladez" , najvise se supruznika razvodi izmedju 30 i 39. godine zivota, a slijede ih oni izmedju 40 i 49. g. zivota. Na vveliko se razvode i oni koji su u braku bili 25 i vise godina i to dvostruko vise nego prije 10-ak godina.

Sto mislite koje su po vama krizne godine?
Evidentirano
Šmubulica

« Odgovor #1 na: Lipanj 14, 2010, 15:53:47 »
OdgovorOdgovor

Po meni, nije stvar nikakvih kriznih godina nego čitavog niza činjenica na koje ne mislimo kad smo mladi, ludi i zaljubljeni.

Ljudi premladi ulete u brak nesvjesni onoga što ih čeka, dogodi im se dijete, a nakon određenog vremena vide da osim djeteta nemaju ništa zajedničko.
Žene su danas zaposlene, školovane i imaju puno više očekivanja nego što je to bilo prije.
Neke jednostavno prerastu partnera.
Neke prestanu voljeti, neke nisu dovoljno tolerantne, misle da će partnera promijeniti kad se vjenčaju što je rijetkima uspjelo.
Ljubomora, zatvaranje partnera u zlatni kavez...

Ne pada mi na pamet više ništa, sigurna sam da ćete me nadopuniti... 

Evidentirano

"Svašta se rodi u mutnoj vodi..."

BLUES  MUTNE VODE
boa
Administrator

...tko tebe kamenom ti njega stinom....

« Odgovor #2 na: Lipanj 14, 2010, 20:24:18 »
OdgovorOdgovor

prvi brak kriza je nastupila odma    a sad evo prošlo 9g. još nema krize    nadam se da će tako i ostat  ......... mislim da i u najsavršenijim vezama dođe do zasičenosti i dosade što dovodi do krize ako se ne radi na odnosu .....dakle i ode vridi razgovor,iskrenost,povjerenje i sve one lipe stvari 
Evidentirano

Na lijevoj nozi crne zmije,oko desne bijele guje,u ustima mi zelen gušter iz očiju mi udav pljuje.........
neli
Počasni član
*

mamine ljubavi....

« Odgovor #3 na: Srpanj 04, 2010, 14:57:24 »
OdgovorOdgovor

potpisujem bou 

kodnas nije bilo neke krize, bar ja nisam skužila da je bilo  a skužila bi, jel.....

nadam se da ni neće doći, pokušavamo raditi na našem odnosu koliko možemo i stignemo... iako bi oboje voljeli da imamo malo više vremena za nas, hebiga, tako je kako je i to iskorištavamo kako možemo... a dokad će tako ići, vidjet ćemo - možda se neke stvari u budućnosti i promijene, mislim na bolje, ja se nadam da hoće, a ako ne, ok je i ovako    samo da ne bude gore, onda odosmo u k****
Evidentirano

...tu sam da ti nadu vratim, ako padneš, da te uhvatim...
Marre
Moderator!

« Odgovor #4 na: Kolovoz 01, 2010, 00:21:27 »
OdgovorOdgovor

Po meni, nije stvar nikakvih kriznih godina nego čitavog niza činjenica na koje ne mislimo kad smo mladi, ludi i zaljubljeni.

Ljudi premladi ulete u brak nesvjesni onoga što ih čeka, dogodi im se dijete, a nakon određenog vremena vide da osim djeteta nemaju ništa zajedničko.
Žene su danas zaposlene, školovane i imaju puno više očekivanja nego što je to bilo prije.
Neke prestanu voljeti, neke nisu dovoljno tolerantne, misle da će partnera promijeniti kad se vjenčaju što je rijetkima uspjelo.

...ah krizne godine...kod svakog je to drugacije i koja godina braka ce biti u pitanju.
Naravno da neke 'zivotne situacije' dovedu do krize, nerazumijevanja, nekomunikacije, netolerantnost...uzimanje jednog drugog za gotovo, navika koja preraste u 'nezadovoljnu svakidašnjicu', pokušaj mijenjanja partnera (velika 'glupost')...

Kada dode do neke krize bitnije je kako izaci iz nje, ali nazalost vecina ide linijom manjeg otpora pa ili prekida ili pocnu zivjeti svaki svoj život.
Evidentirano
supermuma

« Odgovor #5 na: Kolovoz 01, 2010, 09:45:30 »
OdgovorOdgovor

potpisujem
Evidentirano
lela-sa
Povjerite se

Divno je biti nekome nesto...

« Odgovor #6 na: Rujan 21, 2010, 23:23:40 »
OdgovorOdgovor

Mislim da pravilo kriznih godina ne postoji, uostalom i u tvom tekstu kika se da zakljuciti da do razvoda moze doci bilo kad. 
Mnogo cimbenika utice da se donese takva odluka, neki bi se razveli nakon par godina ali ih sprecava djete/ca, pa ostanu u farsi od braka dok ona ne odrastu.
Drugi su 'hrabriji' pa prave radikalne rezove odmah na startu i takve osobno jako cijenim.   
Najgluplja i totalno nepotrebna izjava okoline u takvim situacijama je: Pa znao/la je za koga se udaje/zeni! 
Niko od nas nije pojma imao za koga se udao, cak i danas me cesto iznenadi reakcijama  aaff
Evidentirano

yo_mamma
Sve vezano za ljubav i sex

« Odgovor #7 na: Siječanj 02, 2011, 23:48:31 »
OdgovorOdgovor

Potpisujem i bou i lelu,cyre totalno ste u pravu,evo ovo mi je treca godina braka i nema krize a vjerovatno bi bilo da se ne trudimo i ne radimo na svom odnosu!
Evidentirano

lela-sa
Povjerite se

Divno je biti nekome nesto...

« Odgovor #8 na: Siječanj 03, 2011, 22:16:02 »
OdgovorOdgovor

Ma, bracna kriza se desava u svakom novom zajednickom danu ali ako joj se prepustimo i pogresno reagiramo ili jos gore nikako ne reagiramo onda brak ode u k***c. 
Evidentirano

DANCHY2

« Odgovor #9 na: Siječanj 04, 2011, 00:28:49 »
OdgovorOdgovor

kriza mi može doč jedino ak ga prestanem voljet,a da bi se to dogodilo trebo bi prestat bit ovakav kakav je 
nije pokazao neke loše osobine,nešto drastično,nepredvidivo..... i sve je ok...... valjda se po nekim istraživanjima potrefe određene godine pa se to generalizira.
osobno znam da bi mi prva kriza nastupila da se stalno svađamo,nevažno oko čega.ja tak nebi mogla živjet.nezamislivo mi je da se svako malo drečimo jedno na drugo.
al srečom i on tako razmišlja i nema tenzija 
Evidentirano
 Str: [1]   Gore
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP "Veliki osmijeh" | Powered by SMF 1.1.14. © 2005, Simple Machines LLC. All Rights Reserved.
Minted Theme By Wdm2005 © 2008
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!
Stranica je generirana za 0.362 sekundi uz 36 upita. (Pretty URLs adds 0.164s, 2q)